Csokoládés Charlotte

Csokoládés Charlotte

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

A 2 piskótához:

  • 10 tojás
  • 12 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csipet só
  • 2 kupak vanília-aroma
  • 1 tasak sütőpor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 10 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tej

A krémhez:

  • 1,2 liter tej
  • 3 csomag csokis pudingpor
  • 9 evőkanál cukor
  • vanília-aroma
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál rumaroma

Valamint:

  • meggybefőtt (kimagozott)
  • háztartási keksz

Elkészítés:

10 tojásfehérjét a vaníliás cukrokkal kemény habbá verünk. Mivel 2 adag piskótamasszát készítünk, ezért a tojássárgákat elosztjuk, 5-5 kerül a másik 2 tálba. Ezekhez hozzáadunk 6-6 evőkanál cukrot, és őket is habossá mixeljük, majd ízesítjük vanília-aromával, és beleszórunk 1-1 csipet sót is.

Végül a 2-2 evőkanál kakaóport, a fél-fél tasak sütőport és az 5-5 evőkanál lisztet is hozzákanalazzuk, és egyenként homogénné keverjük a mixerrel. Megfelezzük a tojáshabot, és spatulával belekeverjük a masszákba.

Tepsibe sütőpapírt teszünk, és az egyik tál felét! szétoszlatjuk, és mehet a sütőbe, 10 perc és kész

Egy nagyobb méretű tálat kibélelünk alufóliával. A tekercsekből 3 rudat kb. 0,5-1 cm vastagságúra felkarikázzuk. A tálat immár a tekercs-karikákkal is kibéleljük, a köztük felmerülő apróbb lyukakat a nyesedék sütikkel pótoljuk.

A krémhez 8 dl tejet tegyünk fel forrni, addig a maradék 4 dl tejben elkeverjük a 3 csomag csokipudingot cukorral, kakaóporral, vanília-aromával és rumaromával, csomómentesre, majd hozzáöntjük a forró tejhez, s kevergetjük, míg szép sűrű nem lesz.

A meggybefőttet kinyitjuk, s leszűrjük.

Kezdhetjük a süti belső rétegeit rakosgatni. Először csokipuding jön, rá egy kis meggy, majd néhány háztartási keksz. Majd újra csokipuding, meggy, keksz, és így tovább.

Végül elfedjük a 4. rúd kis sütikarikáival, itt is betömködjük a lyukakat. Alufóliával befedjük, s már mehet is a hűtőbe.

Neked ajánljuk