Csokoládés álomtorta (cukormasszával bevonva)

Csokoládés álomtorta (cukormasszával bevonva)
Elkészítési idő
3,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál Holland kakaópor
  • a töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 1 evőkanál citromlé
  • kb. 15 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 2 dl tejszín (nem kell kemény habbá verni)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • a tetejére:
  • 1 csomag cukormassza
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • 3 evőkanál Holland kakaópor
  • 50 dkg túró
  • 1 evőkanál citromlé
  • 15 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 2 dl tejszín (nem kell kemény habbá verni)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag cukormassza

Elkészítés:

Elkészítjük a piskótát: a tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a csipet sót, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot is belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, úgy, hogy ne törjön össze a hab. Belekeverjük a kakaóport, majd ha kész, egy vajjal kikent, liszttel meghintett (vagy sütőpapírral bélelt) tortaformában (kapcsos) 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Az elkészült piskótát hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.

A túrót, a citromlét, a cukrot (jb. 5 dkg) és a tejszínt kikeverjük. Majd elkészítjük a pudingot, de csak 3,5 dl tejjel, hogy sűrűbb legyen.

A piskóta alsó felét megkenjük a túrókrémmel, erre rákenjük a kihűlt pudingot, majd ráborítjuk a piskóta tetejét.

A cukormasszát vékonyra nyújtjuk és ráborítjuk a tortára. Bármilyen formával lehet szépíteni tovább

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!