Csokoládémázas kuglóf

Csokoládémázas kuglóf

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl víz
  • kakaópor
  • dió
  • mazsola
  • tortabevonó

Elkészítés:

A 4 tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáöntjük az olaj és a víz keverékét, végül belerakjuk kanalanként a liszt és a sütőpor keverékét.

A keményre vert 4 tojásfehérjét is hozzáforgatjük. Belekeverjük a durvára vágott diót és az előzőleg beáztatott mazsolát. A tésztakeveréket kettévesszük, és az egyik felébe kakaóport keverünk.

Kivajazzuk a kuglófformát, az aljába beleszórunk egy kevés darált diót. 200-220 fokon 5 percig sütjük, utána kb. fél óráig 150-180 fokon, tűpróbáig!

A tortabevonót vízgőz felett felolvasztjuk, ráöntjük a kész és még meleg kuglófra.

Neked ajánljuk