Csokoládékrémes tekercs

Csokoládékrémes tekercs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához (lehet helyettesíteni darált keksszel)
  • 6 db tojás
  • 300 g liszt
  • 280 g cukor
  • 1 sütőpor
  • 12 evőkanál víz
  • ½
  • dcl lefőtt kávé
  • kevés olvasztott csokoládé
  • a csokoládékrémhez:
  • 1 dr. Oetker étcsokoládés pudingpor
  • 2,5 dcl tej (vagy víz)
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • kevés rum (vagy rumaroma)
  • a bevonáshoz:
  • 10-15 dkg tortabevonó
  • a piskótához (lehet helyettesíteni darált keksszel)
  • 6 db tojás
  • 300 g liszt
  • 280 g cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 evőkanál víz
  • ½ dcl lefőtt kávé
  • kevés olvasztott csokoládé
  • 1 csomag dr. Oetker étcsokoládés pudingpor
  • 2,5 dcl tej (vagy víz)
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • kevés rum (vagy rumaroma)
  • 10-15 dkg tortabevonó

Elkészítés:

A tojássárgáját összekeverjük a vízzel és a cukorral, majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet és összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszába forgatjuk.

Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A csokoládékrémhez a tejben sűrűre főzzük a pudingport, majd a tűzről levéve belekeverjük a csokoládét. A cukrot habosra keverjük a margarinnal, a kihűlt pudinghoz adjuk és a rumot is hozzáadva habosra keverjük. (Mehet bele, hozzáadjuk a rumot. (Mehet bele akár 1 jó nagy evőkanál nem cukrozott kakaópor is).

A kihűlt piskótát összemorzsoljuk, adunk hozzá egy kis főtt kávét, olvasztott csokoládét, és összegyúrjuk. Fólián téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a krémmel, a fólia segítségével szorosan feltekerjük. Egy-két órára hűtőbe tesszük.

Végül a felolvasztott tortabevonóval bevonjuk.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti