Csokoládékrémes tejszínes epertorta

Csokoládékrémes tejszínes epertorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 10 evőkanál víz
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 2 dkg holland kakaópor
  • csipet só
  • az étcsokoládés krémhez:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 200 ml tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag habfixáló
  • a fehércsokoládés krémhez:
  • 15 dkg fehércsokoládé
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 200 ml tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag habfixáló
  • a rétegezéshez:
  • 10-15 dkg eper
  • a díszítéshez:
  • 200 ml tejszín
  • friss eper
  • csokoládé forgács
  • (a tortaforma 24-26 cm-es)
  • 4 db tojás
  • 10 evőkanál víz
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 2 dkg holland kakaópor
  • csipet
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 200 ml tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 15 dkg fehércsokoládé
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 200 ml tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 10-15 dkg eper
  • 200 ml tejszín
  • friss eper
  • csokoládéforgács

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a langyos víz felével összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük. A kakaóport a maradék vízben feloldjuk és a tojássárgás keverékhez adjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd egynemű masszává keverjük. A legvégén lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.

A tésztát a sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk, és légkeveréses sütőben 160-180 fokon tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Amíg a tortalap hűl, elkészítjük a krémet. Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. Ezután a langyosra hűlt csokoládét kikeverjük a mascarponeval. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval felverjük, majd a habot a mascarpones csokoládékrémbe forgatjuk.

A tortalapot kettévágjuk, majd az alsó lapot visszahelyezzük a kapcsos tortaforma aljába és rásimítjuk az étcsokoládés krémet. Megszórjuk a kockákra vágott eperrel, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a fehér krémet.

A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd miután langyosra hűlt, belekeverjük a mascarponét, végül beleforgatjuk a porcukorral és a habfixálóval felvert tejszínhabot. Az étcsokoládés-epres krém tetejére simítjuk, majd befedjük a felső tortalappal és 2-3 órára vagy egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt kivesszük a hűtőből, lekapcsoljuk róla a tortaformát, megkenjük a tetejét a kemény habbá vert tejszínnel, és tejszínhab rózsákkal, csokiforgáccsal és eperszemekkel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!