Csokoládéba mártott barackos túrógolyók

Csokoládéba mártott barackos túrógolyók
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 16 darabhoz:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 citrom reszelt héja
  • 8 dkg porcukor
  • 2 őszibarack
  • 30 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 citrom
  • 8 dkg porcukor
  • 2 őszibarack
  • 30 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A túrót villával vagy szitán áttöröm, hozzáadom a reszelt citromhéjat és a porcukrot, krémesre keverem.

Ezután a meghámozott őszibarackokat kimagozom, és éles késsel 2x2 centis darabokra vágom. Ízlés szerint megszórom egy pici vaníliás porcukorral.

Az étcsokoládét egy tálkába tördelem, majd felolvasztom.

Végül a túrókrémből diónyit a kezembe veszek, a tenyeremmel ellapítom, középre 1-1 szem barackdarabot teszek, a széleit középre behajtom, összenyomom és kigömbölygetem. Ha elkészültek a túrógolyók, villára téve egyesével az olvasztott csokiba mártom, lecsepegtetem, és rácsra teszem.

Hűtőbe téve 1,5-2 óra alatt lehűtöm.