Csokoládé torta

Csokoládé torta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg finomliszt
  • 8 dkg étkezési keményítő
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 csapott kávéskanál sütőpor
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 1 csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg vaj
  • 3 dkg kakaópor
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés:

A cukor felét apránként hozzáadagolva kemény habbá verem a tojásfehérjéket a vízzel és egy csipet sóval.

A maradék cukrot összekeverem a tojássárgájával és a vaníliás cukorral. A fehérjébe apránként belehalmozom ezt a masszát, illetve a kakaóval elkevert lisztet. A tésztát beleöntöm a tortaformába és 45 perc alatt készresütöm.

Megmelegítem a tejszínt és a csokoládét, majd összekeverem és hűtőbe teszem. Habosra keverek a porcukrot a vajjal és a csokis masszához adom.

Két részre vágom a piskótát. A krémmel megtöltöttem a lapokat és bevontam vele az egész tortát.

Neked ajánljuk