Csokoládé torta

Csokoládé torta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 22 dkg étcsokoládé
  • 22 dkg barnacukor
  • 39 dkg vaj
  • 14 dkg liszt
  • 5 dkg sűrített tej
  • 4 dkg darált mandula
  • 4 dkg kakaó
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukorszirup
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 csepp vanília-kivonat
  • csipet só

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a vajat és a barnacukrot, adjuk hozzá a tojásokat, majd a darált mandulát és a cukorszirupot is.

Szitáljuk egy másik tálba a lisztet, a sütőport, a kakaót és a sót, majd adjuk ezeket a hozzávalókat a tojásos tésztához. Keverjük addig, ameddig a tészta sima állagú nem lesz.

A kész tésztát öntsük kivajazott, kilisztezett tortaformába, és süssük 180 fokon 35 percig. Tűpróbával ellenőrizzük le, hogy megsült-e a tészta. A kész tortalapot borítsuk rácsra és hagyjuk kihűlni.

A krémhez gőz felett olvasszuk meg az étcsokit, keverjünk bele vajat, barnacukrot, cukrozott sűrített tejet és vanília-kivonatot. Ha kihűlt, rakjuk egy órára a hűtőbe.

A kihűlt tortalapot vízszintesen vágjuk két részre, az egyik felét kenjük meg a krémmel, majd tegyük rá a másik tortalapot. Kenjük be a csokikrémmel a torta tetejét és oldalát.

Neked ajánljuk