Csokoládé szívek csipkebogyólekvárral

Csokoládé szívek csipkebogyólekvárral
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 2 tojássárga
  • 10 dkg étcsokoládé (60%-os)
  • fél kisüveg csipkebogyólekvár
  • vaníliás porcukor a tálaláshoz
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 2 tojássárga
  • 10 dkg étcsokoládé (60%-os)
  • fél kisüveg csipkebogyólekvár
  • vaníliás porcukor

Elkészítés:

A lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, az étcsokoládét tálkába tördeljük, és vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk.

A vajas liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgákat, az olvasztott étcsokoládét és egynemű tésztává gyúrjuk. Ezután lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük pihentetni.

Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, késfok vastagra kinyújtjuk és szív alakú fém vagy műanyag kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymás mellé, majd 180c-os sütőben, kb. 12-15 perc alatt megsütjük, és rácsra téve kihűtjük.

Végül a fele csokoládé szíveket megkenjük simára kevert csipkebogyólekvárral, rátesszük a másik fele csokisziveket és finoman összenyomjuk.

Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp: A kisült omlós tészta minél többet áll, annál puhább lesz. Ezért a csokoládé szíveket érdemes a lekvárral összeragasztva, legalább egy éjszakát pihentetni.
Recept: Liptai Zoltán. Fotó: Balogh Tamás