Csokival bevont kakaós csiga

Csokival bevont kakaós csiga

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 dl vaníliás cukros tej
  • 1 nagy bögre tej
  • 2 tojássárga
  • 4 dkg élesztő

A töltelékhez:

  • kakaós porcukor
  • margarin

A tepsihez:

  • olaj
  • zsemlemorzsa

A locsoláshoz:

  • 1 db tojás
  • vaníliás tej

A bevonathoz:

  • 20 dkg tortabevonó csokoládé
  • 5 dkg margarin
  • porcukor

Elkészítés:

Vaníliás tejben futtatott élesztőt a tejjel, margarinnal keverem, majd a liszttel, porcukorral, tojássárgával összedolgozom és fél órát hagyom kelni.

Téglalappá nyújtom és olvasztott margarinnal lekenve, kakaós porcukorral hintem.

Felgöngyölöm az olvasztott margarinnal ismét lekenve, 1,5 centiként felszeletelem.

Olajjal kikent és morzsával hintett tepsibe rakosgatom a csigákat, az oldalukat beolajozva.

A sütés felénél tojéssal kenem és a vége előtt vaníliás tejjel locsolgatom.

Ha kész és kihűlt, akkor olvasztott csokival csurgatom, majd porcukorral hintem.

Neked ajánljuk