Csokitorta

Csokitorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 kisebb tojás
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 15 dkg olaj
  • 15 dkg ét főzőcsokoládé
  • 2 dl tej

A glazúrhoz:

  • 15 dkg főzőcsokoládé
  • 8 dkg vaj
  • valamint baracklekvár

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral jól öszzekeverjük. A főzőcsokoládét felolvasztjuk. A tojásfehérjét keményre felverjük.

A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Az olajat, a folyékony csokoládét, a tejet és a liszt felét lassan hozzáadjuk a masszához. A maradék lisztet és a felvert tojásfehérjét felváltva hozzáadagoljuk, és egy főzőkanál segítségével csomómentesre keverjük. Kikent tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 1 óra 10 percet sütjük.

Miután a torta kihűlt, kettévágjuk, és baracklekvárral megkenjük.

Csokoládét és a vajat összeolvasztjuk, és a tortára kenjük.

Neked ajánljuk