Csokitorta fagyinak álcázva

Csokitorta fagyinak álcázva

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a sárga piskótához:

  • 3 db tojás
  • 150 g cukor + 60 g a tojásfehérjéhez
  • 263 g liszt
  • 1,15 dl tej
  • 1,15 dl olaj
  • 3/4 csomag sütőpor
  • *

a barna piskótához:

  • 3 db tojás
  • 150 g cukor + 60 g a tojásfehérjéhez
  • 213 g liszt
  • 50 g kakaópor
  • 1,15 dl tej
  • 1,15 dl olaj
  • 3/4 csomag sütőpor
  • *

a csokikrémhez:

  • 6 dl tej
  • 2 csomag csokoládé ízű pudingpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 20 dkg étcsoki
  • 20 dkg margarin/vaj
  • *

a fehércsokis krémhez:

  • 6 dl tej
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 20 dkg margarin/vaj
  • *

a díszítéshez:

  • 6-8 dl habtejszín
  • fagylalt tölcsér
  • ételszínezék
  • díszítő cukorkák

Elkészítés:

A csokikrémhez a tejből, pudingporból a cukorral sűrű pudingot főzünk. A tűzről levéve beletesszük az étcsokit és jól elkeverjük. Folpackkal letakarva hűlni hagyjuk. Ugyanígy készítjük el a fehércsoki krémet is a hozzávalókból..

A sárga piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a 60 g cukorral felverjük, félretesszük. A sárgákat a 150 g cukorral habosra keverjük, teszünk bele egy csipet sót, majd a tejet és az olajat fokozatosan hozzáadjuk. A sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk és csomómentesre keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, majd egy sütőpapírral bélelt (vagy vajjal kikent, kilisztezett) 26 cm-es tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Sütés után azonnal kivehetjük a formából és a tetejével lefelé egy rácsra borítva hagyjuk kihűlni. (A tészta felpúposodhat, de nem baj.) Ugyanígy elkészítjük a barna piskótát is.

A kihűlt pudingokat a felhabosított margarinnal krémesre keverjük. A szintén kihűlt tortalapokat 2-2 lapba vágjuk.

Tortatálra tesszük az egyik barna lapot, megkenjük az étcsokikrém felével. Ráhelyezzük az egyik sárga lapot, erre a fehércsokis krém fele kerül. Újra barna piskóta, majd a maradék étcsokis krém jön, amit a másik sárga lappal fedünk be. A maradék fehércsokis krémmel bevonjuk a tortát. Hűtőbe tesszük dermedni.

A torta díszítéséhez felverjük a habtejszínt és ételszínezékkel ízlésünknek megfelelően beszínezzük, majd kidíszítjük vele a tortát.

(A tölcséreket, mivel nem kaptam színeset, olvasztott fehércsokival és eper ízű csokival vontam be.)

A receptet Gál Hedvig küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek