Csokis-vajkrémes süti

Csokis-vajkrémes süti

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók egy 24×30 cm-es tepsihez:

A piskótához:

  • 10 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaópor

A krémhez:

  • 50 dkg vaj
  • fél üveg rumaroma
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg porcukor

A tetejére:

  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 20 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

Elkészítés:

Keverjük össze a piskóta alapanyagait a kakaó kivételével!

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral! Öntsük bele a piskóta felét! A maradékba keverjük bele a kakaót! Öntsük rá a fehér tésztára!

Süssük meg a piskótát közepes lángon fél óra alatt! Hagyjuk hűlni!

Krém:

Keverjük habosra a vajat a cukorral! Rakjuk bele a rumaromát és a kakaót! Vágjuk 3 lapra a piskótát, majd kenjük meg a krémmel!

Vonjuk be a tetejét az olajjal elkevert, vízgőz felett megolvasztott csokival! Szórjuk meg kókusszal! Tegyük 1 órára hűtőbe!

Neked ajánljuk