Csokis torta

Csokis torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 9 db tojás
  • 9 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • a krémhez:
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 15 dkg cukor
  • 9 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • ½
  • üveg rumaroma
  • a tetejére:
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 dl habtejszín
  • színes díszítő cukor
  • 9 db tojás
  • 9 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 15 dkg cukor
  • 9 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • ½ üveg rumaroma
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 dl habtejszín
  • színes díszítő cukor

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóiból 26 cm-es torta formában piskótát sütünk: a cukrot a tojásokkal habosra keverjük, apránként hozzáadagoljuk a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet. (3 részben sütöttem, hogy egyforma vastagok legyenek a lapok.)

A krémhez a cukrot a tejjel felfőzzük, a tűzről lehúzva hozzákeverjük a csokoládét, a kakaót és 5 dkg vajat. Visszatesszük a tűzhelyre és szép simára keverjük. Kihűtjük (!), majd a maradék vajjal, rumaromával habosra keverjük.

A krémet a kihűlt lapok közé töltjük úgy, hogy az oldalára is kerüljön. A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, és a torta tetejére öntjük. Amikor megdermedt a csoki, keményre vert tejszínnel díszítjük. Színes díszítő cukorral tovább gazdagítható.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!