Csokis „tiramisu” (diétás)

Csokis „tiramisu” (diétás)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 4 evőkanál canderel vagy xilit
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • a krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg cukrozatlan étcsokoládé
  • 2 dl habbá vert cukormentes tejszín
  • 1 adag presszó kávé
  • kb. 1 dl édesítő (ízlés szerint)
  • a tetejére cukrozatlan kakaópor
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 4 evőkanál canderel vagy xilit
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg cukrozatlan étcsokoládé
  • 2 dl habbá vert cukormentes tejszín
  • 1 adag presszó kávé
  • 1 dl édesítő (ízlés szerint)
  • a tetejére cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az édesítő egynegyed részével fehéredésig verjük. A fehérjét habbá verjük a maradék édesítővel, majd egy habkártyányit ebből a sárgájához adunk és jól elkeverjkük. Ezt a masszát a fehérjéhez öntjük és óvatosan beleforgatjuk. Az lisztet és a kakaót óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjön össze a hab.

A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire terítjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb.15 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A tejszínt habbá verjük. Az édesítőt, a mascarponét, a kávét és az olvasztott csokit robotgéppel egyneművé dolgozzuk. Beleforgatjuk a tejszínhabot is. A piskóta lapot ketté vágjuk, betöltjük a krémet és a tetejét meghintjük kakaóporral.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti