Csokis-tejszínes torta

Csokis-tejszínes torta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 28 dkg liszt
  • 7 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 2 ek. étolaj
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 mk. sütőpor
  • 14 ek. víz

A krémhez:

  • 2 tasak csokoládés pudingpor
  • 6 dl tej
  • 3 dl habtejszín
  • 8 ek. cukor
  • rum

A díszítéshez:

  • 10 dkg csokoládé
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés:

Kikeverem a cukrot, tojásokat robotgép segítségével, 10 perc alatt, közben a vizet és olajat hozzáadagolva, majd összedolgozom a liszttel, kakaóporral, sütőporral.

Tortaformába simítva megsütöm 180 fokon.

A krémhez elkeverem a pudingokat 2 dl tejben és a cukorral, majd a többi tejet hozzáöntöm és felfőzöm rummal ízesítve.

Felvert tejszínhabot forgatok bele.

A piskótát 3 lapra szelem, megtöltöm krémmel, az oldalát is bevonom vele.

Gőz felett olvasztott csokival vonom be a torta tetejét és tejszínhabbal díszítem.

Neked ajánljuk