Csokis tejszínes málna torta

Csokis tejszínes málna torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 6 db egész tojás
  • 7 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál víz
  • 6 evőkanál koronás barna cukor
  • a krémhez:
  • 3 dl cukrász krém
  • 2 evőkanál fehér csokis pudingpor
  • 30 dkg friss málna
  • 2 evőkanál csokiforgács
  • 2 evőkanál málna dzsem
  • 6 db egész tojás
  • 7 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál víz
  • 6 evőkanál koronás barna cukor
  • 3 dl cukrász krém
  • 2 evőkanál fehér csokis pudingpor
  • 30 dkg friss málna
  • 2 evőkanál csokiforgács
  • 2 evőkanál málna dzsem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a barna cukorral és a vízzel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A kikavart tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a fél csomag sütőport és laza mozdulatokkal folyamatosan hozzákeverjük a felvert tojások habját (vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze!).

A kész masszát egy kivajazott, liszttel meghintett tortaformába öntjük, egyenletesen elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Tű vagy fogpiszkáló próbával meggyőződünk, hogy teljesen átsült-e, majd hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a pudingporral kemény habbá verjük.

A kihűlt piskótát 3 karikára vágjuk és tortatartóra tesszük. Megkenjük az első lapot málnadzsemmel, majd a tejszínes krém negyedét rásimítjuk. A tetejét kirakjuk málnával. Jöhet a következő tortakarika, krém és málna, végül befedjük a harmadik lappal. A megmaradt krémmel bevonjuk megszórjuk csoki forgáccsal díszítetlen.2 órára hűtőbe tesszük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti