Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a barna cukorral és a vízzel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A kikavart tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a fél csomag sütőport és laza mozdulatokkal folyamatosan hozzákeverjük a felvert tojások habját (vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze!).
A kész masszát egy kivajazott, liszttel meghintett tortaformába öntjük, egyenletesen elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Tű vagy fogpiszkáló próbával meggyőződünk, hogy teljesen átsült-e, majd hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a pudingporral kemény habbá verjük.
A kihűlt piskótát 3 karikára vágjuk és tortatartóra tesszük. Megkenjük az első lapot málnadzsemmel, majd a tejszínes krém negyedét rásimítjuk. A tetejét kirakjuk málnával. Jöhet a következő tortakarika, krém és málna, végül befedjük a harmadik lappal. A megmaradt krémmel bevonjuk megszórjuk csoki forgáccsal díszítetlen.2 órára hűtőbe tesszük.
Megjegyzés:
A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti