Csokis szelet

Csokis szelet

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 1,5 evőkanál feketekávé
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 evőkanál étolaj
  • 17,5 dkg barnacukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 1,5 teáskanál instant kávé
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 csomag zselatin fix
  • 1 dl tej
  • 5 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A darabokra tört magas kakótartamú étcsokit 1 evőkanál olajon felmelegítem és félrerakom.Mixerrel a cukrot és a tojásokat felverem habosra és hozzáadom a lehetőleg lágy vajat és tovább habosítom kicsit.Lisztet elkeverem szódabikarbónával és kakaóporral, majd hozzáadom az olvasztott csokoládét és kikeverem.

Kivajazott tepsit kibélelek sütőpapírral, majd belesimítom a krémet,megsütöm előmelegített sütőben pontosan 20 percen át és hagyom hűlni.

Zselatint csomómentesen keverem kávéban és felmelegítem, majd ezt is hagyom hűlni.Mascarponét porcukorral habosra keverem, hozzáadom a tejszínt, tejet, utána simára keverem.Ilyenkor érdemes kóstolni miből kellene több.Ezt a krémet rákenem a tésztára és hűtőben hagyom álln,mondjuk 1 éjszakára.Tetejére ízletes a kakópor.

Neked ajánljuk