Csokis szelet

Csokis szelet
Elkészítési idő
2,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 22 dkg vaj
  • 10 dkg keserű csokoládé
  • 1,5 dl víz
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 27 dkg barna cukor
  • A mázhoz:
  • 20 dkg keserű csokoládé
  • 1 evőkanál vaj
  • 6 evőkanál víz
  • 3 evőkanál tejszín
  • 30 dkg liszt
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 22 dkg vaj
  • 30 dkg keserű csokoládé
  • 1,5 dl víz
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 27 dkg barna cukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 6 evőkanál víz
  • 3 evőkanál tejszín

Elkészítés:



Vajazzunk ki egy kisebb tepsit!
Olvasszuk fel a csokit kis vízzel egy lábasban!
Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport egy tálban, majd adjuk hozzá a csokimasszát is!
Tegyük bele a tejfölt és a tojást is!

Simítsuk a tepsibe a tésztát, majd süssük meg háromnegyed óra alatt 190 fokra előmelegített sütőben!

Hagyjuk hűlni a tésztát!

Máz:

Olvasszuk meg a csokit, majd keverjük bele a tejszínt és a vajat!

Öntsük a mázat a tésztára!