Csokis sajtkrémtorta

Csokis sajtkrémtorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 30 g (70%-os) étcsokoládé
  • 40 g vaj
  • 100 g babapiskóta

A töltelékhez:

  • 50 g étcsokoládé
  • 250 g mascarpone
  • 75 g barnacukor
  • 1,5 tojás (vagy 2 kis tojás)
  • 50 g zsíros tejföl
  • 1,5 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • (18 cm-es kapcsos tortaformában sütjük, hogy szép magas legyen.)

Elkészítés:

A piskótát aprítógépben összetörjük. A vajat a csokival vízgőz fölött megolvasztjuk, majd a piskóta törmelékhez keverjük.

A tortaforma aljába sütőpapírt vágunk (nem baj, ha kicsit túllóg) rázárjuk a forma oldalát, majd egyenletese belenyomkodjuk a vajas-csokis alapot. Egy keveset teszünk az oldalára is, de éppen csak a forma oldalának találkozása fölött 1 cm-re. Hűtőbe tesszük.

A sütőt 170-175 fokra előmelegítjük. Közben a töltelékhez a csoki vízgőz fölött megolvasztjuk (vagy mikróban, fél percenként megkeverve). A mascarponét a cukorral összekeverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd belekeverjük az olvasztott csokit, a tejfölt és a kakaót. (Nem keverjük sokáig a masszát, csak addig, hogy ne legyen csomós.)

A formába öntjük, elegyengetjük. Az előmelegített sütőbe toljuk és (a sütő erősségétől függően). kb. 40 perc alatt megsütjük. Még remegős, amikor kivesszük, de amint szobahőmérsékletre hűl, már szépen szeletelhető.

A receptet Adri küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk