Csokis piskótatekercs bodzaszörpös túrókrémmel

Csokis piskótatekercs bodzaszörpös túrókrémmel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 6 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 5 evőkanál liszt
  • a túrókrémhez:
  • 50 dkg túró
  • 1/2 dl bodzaszörp
  • 1 zöldcitrom reszelt héja és leve
  • 12 dkg porcukor
  • a díszítéshez:
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 zöldcitrom
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 6 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 5 evőkanál liszt
  • 50 dkg túró
  • 1/2 dl bodzaszörp
  • 1 zöldcitrom reszelt héja és leve
  • 12 dkg porcukor
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 db zöldcitrom

Elkészítés:

Sütőpapírral kibélelünk egy nagyméretű tepsit. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A csokoládét összetörjük, fém keverőtálban, vízgőz felett felolvasztjuk.

A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd beledolgozzuk a felolvadt csokit, a kakaóport, a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk. A tepsire simítjuk, és a sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A piskóta széle ne száradjon meg, hogy fel tudjuk tekerni.
A tésztát deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és tiszta, nedves konyharuhába feltekerjük, hagyjuk kihűlni.

Közben a túrót a bodzaszörppel, a citromhéjjal és -lével, a porcukorral jól elkeverjük. A kihűlt piskótát kicsavarjuk, levesszük róla a sütőpapírt, megkenjük a túrókrémmel, nem túl szorosan felcsavarjuk, és lefóliázva, 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.

Tálalás előtt a tejszínt a cukorral felverjük, csillagcsőrös habzsákba szedjük, és rózsákat nyomunk a piskótára. Vékony szeletkékre vágott, negyedelt zöldcitrommal díszítjük. Forró vízbe mártott éles késsel, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.