Csokis piskótatekercs bodzaszörpös-lime-os túrókrémmel

Csokis piskótatekercs bodzaszörpös-lime-os túrókrémmel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 10-12 szelethez:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 5 evőkanál liszt
  • A túrókrémhez:
  • 50 dkg krémtúró
  • 1/2 dl bodzaszörp
  • 2 db lime
  • 12 dkg porcukor
  • édesített tejszínhab a díszítéshez
  • 6 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 5 evőkanál liszt
  • 50 dkg krémtúró
  • 1/2 dl bodzaszörp
  • 2 db lime
  • 12 dkg porcukor

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük felolvasztott étcsokit, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőporral elkevert lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk.

Tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180c-os sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük.
Feltekerjük, kihűtjük.

Közben a krémhez a krémtúrót a bodzaszörppel, az egyik lime reszelt héjával, kicsavart levével, a porcukorral jól elkeverjük, majd a kihűlt piskótát kicsavarjuk, megkenjük a túrókrémmel, nem túl szorosan felcsavarjuk.

Ha a túrókrémünk túl lágy lett, keverjünk bele 2-3 evőkanál édes piskótamorzsát.