Csokis-narancsos kenyér puding

Csokis-narancsos kenyér puding

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 db 225 g-os vajas croissant
  • 50 g vaj, szobahőmérsékleten
  • 125 ml tejszín
  • 150 g tejcsokoládé, apróra vágva
  • 3 tojás
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • 500 ml tej
  • 2 teáskanál finomra reszelt narancs héja

A tálaláshoz:

  • tejszínhab

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A croissantokat vízszintesen ketté vágjuk, majd a belsejüket vajjal megkenjük. Ezután a péksütemény szeleteket egy 1,5 literes kerek vagy ovális hőállő tálba rendezzük (az egyik szélétől kezdve a másikig egymásnak háttal).

A tejszínt egy lábasban közepes lángon kevergetve 2-3 percig melegítjük, majd a tűzről levéve beletesszük az apróra vágott csokoládé felét. Néhány percig félretesszük, amíg a csoki elolvad, majd simára keverjük és félretesszük hűlni 5 percig.

Habverővel kikeverjük a tojást a cukorral, a tejjel és a narancs héjával, majd hozzáadjuk a csokoládés keveréket is. Ráöntjük a croissantokra és állni hagyjuk 10 percig, hogy az ízek összeérjenek. A tetejét megszórjuk a maradék csokoládéval. A tálat egy tepsibe tesszük, és 40-45 percig sütjük, amíg a „kenyér puding” megszilárdul és a teteje aranysárgára nem sül. Tejszínhabbal kínáljuk.

Neked ajánljuk