Csokis-mogyorós bonbon

Csokis-mogyorós bonbon
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg mogyoró
  • 40 ml főzött kávé
  • 10 dkg GM étcsoki
  • 2 dkg vaj
  • *
  • a bevonásához:
  • 10 dkg GM étcsoki
  • 1 evőkanál étolaj
  • 20 dkg mogyoró
  • 40 ml főzött kávé
  • 10 dkg GM étcsoki
  • 2 dkg vaj
  • *
  • 10 dkg GM étcsoki
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A mogyorót egy teflonserpenyőben szárazon enyhén megpirítjuk, majd ledaráljuk. 10 dkg csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és a kávét. Elkeverjük a mogyoróval, összegyúrjuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük, ezt követően golyókat formázunk belőle (nekem 40 db lett).

A csokit vízgőz felett felolvasztjuk 1 evőkanál étolajjal, majd belemártogatjuk a golyókat, rácsra szedjük, és hagyjuk teljesen megszilárdulni a csokit.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti