Csokis-meggyes torta

Csokis-meggyes torta

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 6 db egész tojás
  • 7 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál víz
  • 6 evőkanál barna cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 20 dkg magozott meggybefőtt
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingor
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 20 dkg meggydzsem
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál étolaj

Elkészítés:

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját kikeverjük a 6 evőkanál barna cukrral, a 2 evőkanál vízzel. A tojások fehérjét felverjük kemény habbá. A kikavart tojássárgához adunk 6 evőkanál lisztett, 2 evőkanál kakaót, 1/2 csomag sütőpört, és folyamatosan adagoljuk a felvert tojáshabot, de laza mozdulatokkal keverjük, hogy össze ne törjük a habot.

A kész masszát egy kikent, lisztezett tortaformába öntjük, elsimítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e. Hagyjuk kihűlni, majd 3 lapba vágjuk.

A krémhez a vaníliás pudingport felverjük 2 dl hideg tejjel, majd hozzáadjuk a mascarpone sajtkrémet, jól összedolgozzuk.

Az első lapot megkenjük meggydzsemmel, majd a krém felével, rárakjuk a magozott meggy felét. Ismét tortalap következik, majd lekvár, krém és meggy. Majd a harmadik tortalappal befedjük, a tetejét bekenjük meggydzsemmel.

A csokimázhoz 10 dkg étcsokit 5 dkg vajjal és 1 teáskanál étolajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd bevonjuk vele a tortát. Kb. 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenk.

Neked ajánljuk