Csokis-meggyes piskóta

Csokis-meggyes piskóta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl tejföl
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • pici só
  • kis reszelt citromhéj
  • 20 dkg meggy (vagy ribizli)
  • 10 dkg csokicsepp (vagy reszelt csokoládé)

Elkészítés:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejfölt, az olajat, a sütőporral elkevert lisztet, majd a gyümölcsöt és a csokit.

Kivajazott 30x30 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük (kb. 35-40 perc).

Ha kihűlt, kockára vágjuk, és porcukorral megszórjuk.

Neked ajánljuk