Csokis-meggyes galette

Csokis-meggyes galette

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 1 bögre liszt
  • 1/4 bögre kakaópor
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál olaj (lehet napraforgó vagy olívaolaj is)
  • 1/4 bögre margarin vagy vaj
  • 3-5 evőkanál hideg víz

a töltelékhez:

  • 1,5 bögre magozott meggy
  • 1/4 bögre víz
  • 1 evőkanál keményítő
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál citromlé

a kenéshez:

  • tojásfehérje

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük legalább 30 órát.

A töltelék alapanyagait gáz felett sűrűre összefőzzük, majd félretesszük.

A tésztát elővesszük és két sütőpapír között ujjnyi vastagságú köralakra nyújtjuk, majd a tölteléket a közepébe töltjük és óvatosan elegyengetjük, de arra vigyázzunk, hogy 2-3 centit szabadon hagyjunk a szélén – amit aztán ráhajtogathatunk a töltelékre.

Tojásfehérjével lekenjük és 200 fokon 20-25 percig készre sütjük.

A receptet P. Zsuzsi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk