Csokis-málnazselés habcsókok

Csokis-málnazselés habcsókok
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 6 db habcsókhoz:
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg csokoládé (46%-os)
  • 3 db tojásfehérje
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • 1/2 tk. ecet
  • csipet só
  • A málnazseléhez:
  • 40 dkg málna
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • cukor
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • reszelt narancshéj
  • őrölt fahéj
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg csokoládé (46%-os)
  • 3 db tojásfehérje
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • 1/2 tk. ecet
  • 40 dkg málna
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • cukor
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • 1 db narancs
  • őrölt fahéj

Elkészítés:

Csipet sóval verem a tojásfehérjét, majd a cukorral is, hogy szinte kemény legyen, ekkor hozzáadom az ecetet, keményítőt és 1-2 perc múlva megfelelő állagú lesz.

A feléből halmokat kanalazok sütőpapíros tepsibe és mindegyik közepébe mélyedés csinálok.

A gőz fölött olvasztott, kevergetve lehűtött csokit a mélyedésekbe csorgatom és a maradék habbal befedem a tetejüket.

Légkeverésen, 120 fokon sütöm 40 percet, majd zárt ajtónál, lekapcsolva szárítom 30 percet.

Utána nyitott sütőajtónál lehűtöm.

A zseléhez a málnát, ízlés szerint cukrozva, fahéjjal, narancshéjjal főzöm 10 percig, kis lángon, többször is átkeverve.

Szitán áttöröm, visszarakom a tűzre és a kevés vízben oldott keményítőt hozzáadom, 1-2 perc alatt kevergetve sűrítem.

A habcsókokat a málnazselével tálalom.