Csokis-málnás piskóta

Csokis-málnás piskóta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 egész tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál keserű kakaó
  • 1 evőkanál víz
  • csipet só
  • 2 kávéskanál zselé por
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet sütőpor
  • a krémhez:
  • 250 g laktózmentes mascarpone
  • 2 dl laktózmentes cukrászhab
  • 2 evőkanál porcukor
  • 20 dkg friss málna
  • 5 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál keserű kakaó
  • 1 evőkanál víz
  • csipet
  • 2 kávéskanál zselé por
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet sütőpor
  • 250 g laktózmentes mascarpone
  • 2 dl laktózmentes cukrászhab
  • 2 evőkanál porcukor
  • 20 dkg friss málna

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval és 1 evőkanál cukorral felverjük. A sárgáját kikavarjuk a maradék cukorral és a vízzel, majd hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet és a sütőport, majd alaposan összekeverjük.

A keményre vert tojásfehérje hab negyedével fellazítjuk lisztes tésztát, majd apránként beleforgatjuk a maradék habot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük.

Egy konyharuhát meghintünk liszttel, erre ráborítjuk a megsült tésztát és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A konyharuha segítségével feltekerjük és hűlni hagyjuk.

Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet. A mascarponét habosra verjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínhabot szintén kemény habbá verjük a zseléporral, majd összekeverjük a mascarponés masszával.

A piskótát kitekerjük, megkenjük a tejszínes mascarpone krémmel, megszórjuk a friss málnával, ismét feltekerjük (sokszorosan, sütőpapírral), a hűtőbe tesszük 2 órára, hogy a krém megdermedjen.

Kivesszük a hűtőből a piskóta tekercset és a megmaradt krémmel habrózsákkal kidíszítjük. A rózsák mellé friss málnát rakunk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti