Csokis-makadámiadiós csomagok

Csokis-makadámiadiós csomagok

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • kb. 50 darabhoz:
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg + 2 evőkanál porcukor
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 25 darab + 20 dkg makadámiadió (vagy mogyoró)
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 2 evőkanál mandulalikőr
  • 10 dkg tortabevonó étcsokoládé

Elkészítés:

A lisztet, a kakaóport, a 10 dkg porcukrot és a sütőport összekeverjük. A vajat és a tojást hozzáadjuk, cipóvá összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és hűtőbe rakjuk kb. 1 órára.

Félbevágunk és félreteszünk 25 db makadámiadiót. A maradék 20 dekát száraz serpenyőben világos barnára pirítjuk, összevagdaljuk és félretesszük. Összekeverjük a lekvárt, a 2 evőkanál porcukrot, a likőrt és az apróra vágott diókat.

A sütőt 200 °C fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk (25 x 50 cm nagyságúra) és kb. 50 db négyzetre (5 x 5 cm) felvágjuk. Minden kocka közepére mogyoró nagyságnyit teszünk a diós keverékből. A sarkokat a közepére felhajtjuk, és kicsit összenyomjuk úgy, hogy ne nyíljon szét. Rányomunk a tetejére egy-egy fél diót. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 10-12 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.

Vízfürdőn a csokoládét megolvasztjuk, a csomagoknak az alját (1/3) belemártjuk, és visszatesszük a tepsire. Betesszük a hűtőbe 45 percre, amíg megszilárdul a csokoládé.

Az adventi sütögetés öröm kicsik és nagyok számára. A legkisebbeket is vonjuk be a gyúrásba, szaggatásba. Remek program!

Hasonló receptek