Csokis macaron

Csokis macaron

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 180 g mandulaliszt (vagy mandula kávédarálón megdarálva)
  • 5 tojásfehérje
  • 120 g cukor
  • 250 g porcukor
  • 10 g cukrozatlan kakaópor

a csokis krémhez:

  • 200 g étcsokoládé
  • 200 ml habtejszín
  • 25 g vaj

Elkészítés:

A tojásfehérjéket jól záródó dobozkában, zárható üvegpohárban a 4-5 napig a hűtőben „érleljük”.

A mandulalisztet, ha nagyobb szemcsék vannak benne, átdaráljuk. A sütőlemezeket sütőpapírral kibéleljük.

A mandulalisztet, a porcukrot és a kakaót egy edénybe öntjük. Közben a tojásfehérjét – a cukrot folyamatosan adagolva hozzá – kemény habbá verjük. A habot óvatosan, hogy ne törjön össze, a kakaós keverékhez adjuk, és finom mozdulatokkal addig keverjük, amíg a cukor olvadásától a kemény masszából formálhatóbb, folyékonyabb nem lesz.

A masszát sima csöves habzsákba töltjük, és a sütőpapírra egymástól távol kis halmokat nyomunk (sülés közben egy kicsit megnőnek és széjjelebb „terülnek”). Ezután a macaron halmokat száradni hagyjuk (szobahőmérsékleten vagy 50 fokos sütőben) fél-egy óráig, amikor a tetejüket óvatosan megérintve nem ragad az ujjunkra.

A sütőt hőlégkeveréses üzemmódban 160 fokra előmelegítjük és a macaronokat 10-12 perc alatt megsütjük. Ha a tetejüket már nem lehet benyomni, készen is vannak. Hagyjuk kihűlni, majd a sütőpapírról leszedjük és kettőt összeragasztunk a csokis krémmel.

A csokis krémhez a csokit és a vajat egy műanyag tálba tesszük, ráöntjük a forrásban lévő tejszínt, majd habverővel addig keverjük, amíg krémes állaga nem lesz. Jól kihűtjük, hogy megkeményedjen, és megtöltjük vele a mandulás halmokat. Hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt 10 perccel kivesszük, és máris kínálhatjuk.

Hasonló receptek