Csokis-lekváros szelet

Csokis-lekváros szelet

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál szalalkáli
  • 1 csipet só

A kakaós töltelékhez:

  • 1/2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • szükség szerint tej
  • 15 dkg krémesre turmixolt baracklekvár

A csokimázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a szódabikarbónával és a szalalkálival kétszer átszitáljuk, és a tészta hozzávalóival összegyúrjuk. 4 felé osztjuk, vékonyra nyújtjuk.

A tepsit vajjal kikenjük, és a tésztalapokat 180 °fokon 5-6 perc alatt kisütjük.

A töltelékhez forró tejben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a cukrokat, a kakaót, és simára keverjük, szükség szerint tejjel lazítjuk. Az első tésztalapot egyenletesen megkenjük baracklekvárral, majd a második tésztalappal lefedjük, ezt követően a kakaós tölteléket elterítjük rajta, a harmadik lapot rárakjuk, és baracklekvárral bekenjük, majd a negyedik tésztalappal befedjük.

A csokimázhoz az étcsokoládét vajjal és a tejszínnel felolvasztjuk, és a sütemény tetejét kenjük.

Neked ajánljuk