Csokis-lekváros szelet

Csokis-lekváros szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál szalalkáli
  • 1 csipet só
  • A kakaós töltelékhez:
  • 1/2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • szükség szerint tej
  • 15 dkg krémesre turmixolt baracklekvár
  • A csokimázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál szalalkáli
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • tej
  • 15 dkg baracklekvár
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a szódabikarbónával és a szalalkálival kétszer átszitáljuk, és a tészta hozzávalóival összegyúrjuk. 4 felé osztjuk, vékonyra nyújtjuk.

A tepsit vajjal kikenjük, és a tésztalapokat 180 °fokon 5-6 perc alatt kisütjük.

A töltelékhez forró tejben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a cukrokat, a kakaót, és simára keverjük, szükség szerint tejjel lazítjuk.
Az első tésztalapot egyenletesen megkenjük baracklekvárral, majd a második tésztalappal lefedjük, ezt követően a kakaós tölteléket elterítjük rajta, a harmadik lapot rárakjuk, és baracklekvárral bekenjük, majd a negyedik tésztalappal befedjük.

A csokimázhoz az étcsokoládét vajjal és a tejszínnel felolvasztjuk, és a sütemény tetejét kenjük.