Csokis-lekváros keksz

Csokis-lekváros keksz
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 24 db-hoz
  • 20 dkg búzaliszt
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg holland kakaó
  • 5 dkg étcsokoládé
  • csipet só
  • lekvár (ízlés szerint)
  • 20 dkg búzaliszt
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg holland kakaó
  • 5 dkg étcsokoládé
  • csipet
  • lekvár

Elkészítés:

A porcukorhoz adjuk a vaníliás cukrot, és a puha vajat, majd jó habosra keverjük. Egy nagyobb lyukú reszelőn hozzáreszeljük a csokoládét, majd hozzáadjuk a kakaót, és alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a kétféle liszt és a csipet só keverékét, majd összegyúrjuk. (Ha esetleg ragadna a tészta, akkor adjunk még hozzá egy kevés lisztet.)

Ezután a masszából nedves kézzel diónyi golyókat formázunk, és egymástól távolabb, egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd az ujjunkkal mindegyik közepébe egy mélyedést nyomunk. (Bátran nyomjuk meg, nehogy sütés közben eltűnjön a mélyedés!)

Közepes hőmérsékletűre előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20-25 percig sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon 20 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben kihűlni. (Én amikor kivettem a sütőből, a forró tészta közepén lévő mélyedést még lenyomtam az ujjammal, hogy több lekvár férjen majd bele.)

A teljesen kihűlt kekszek mélyedésébe lekvárt kanalazunk majd megcsorgatjuk olvasztott fehér csokoládéval.

A csokis keksz nagyon finom omlós, és nagyon jól illik hozzá a lekvár. Száraz, hűvös helyen több napig is tárolhatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!