Csokis krémes

Csokis krémes

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 8 tojás sárgája
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg cukor
  • 14 evőkanál víz

a vaníliás krémhez:

  • 20 dkg cukor
  • 3 csomag vaníliás puding
  • 8 tojásfehérje
  • 1 liter tej
  • 5 dl tejszín

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból egy nagy tepsiben vizes kakaós piskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat robotgép segítségével habosra verjük a cukorral, közben apránként adagoljuk hozzá a vizet (10-15 perc). A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan, keverőlapáttal, a cukros tojáshoz keverjük. Apránként a piskóta masszához keverjük az átszitált lisztet és a kakaót, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot!

A tésztamasszát kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 150 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A vaníliás krémhez a tojásfehérjét felverjük, amikor a hab kemény, a cukor felét belekeverjük. Közben a tejet felforraljuk, a pudingokkal és a többi cukorral kemény krémet készítünk belőle. A forró krémhez hozzáadjuk a keményre vert habot, és 5-8 percig állandó keverés közben összefőzzük .

A kész krémet a csokis piskótára simítjuk, majd a keményre vert tejszín a tetejére kenjük. Kakaóporral, csokireszelékkel díszíthetjük.

Neked ajánljuk