Csokis körtés torta

Csokis körtés torta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

8 szelethez:

a tésztához:

  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • csipet só
  • *

a krémhez:

  • 2,5 dkg étcsokoládé
  • 25 ml feketekávé
  • 1 nagy tojás
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 db körte
  • fél citrom leve
  • *

a tetejére:

  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • csipet só
  • *
  • 2,5 dkg étcsokoládé
  • 25 ml feketekávé
  • 1 nagy tojás
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 db körte
  • fél citrom leve
  • *
  • 2,5 dkg olvasztott fekete csokoládé

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, cipóvá formázzuk, becsomagoljuk, és 20 percet a hűtőben pihentetjük.

A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. A tésztát kinyújtjuk, a 20 cm átmérőjű piteformába nyomkodjuk úgy, hogy a peremére is jusson. Lefedjük sütőpapírral, nehezéknek sütőbabot szórunk rá, és a sütőben 15 percet elősütjük.

A krémhez az étcsokit feloldjuk a forró kávéban. A tojást a cukorral jól elkeverjük, hozzáadjuk a diót, a lisztet és a sütőport. A körtét meghámozzuk, elfelezzük, csumáját kivágjuk, fél citrom levét ráfacsarjuk.

A sütőpapírt a nehezékkel leemeljük a tésztáról. A tésztára öntjük a krémet, belehelyezzük a körtét, és visszatoljuk a sütőbe további 20 percre. A tetejét olvasztott csokival díszítjük. Hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük.

Neked ajánljuk