Csokis kókusztalp

Csokis kókusztalp
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 40 dkg rétesliszt
  • 25 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 3 vaníliás cukor
  • 2 kis pohár tejföl
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 18 g sütőpor
  • a krémhez:
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál mogyorókrém
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • a mázhoz:
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál olaj
  • a díszítéshez:
  • 1 csapott evőkanál kókuszreszelék
  • (a tepsi 23 ×38 cm-es)
  • 40 dkg rétesliszt
  • 25 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 3 vaníliás cukor
  • 2 kis pohár tejföl
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 18 g sütőpor
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál mogyorókrém
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csapott evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól kidolgozzuk. Sütőpapírral fedett tepsibe öntjük, és 180 fokra melegített sütőben megsütjük.

A krémhez a tejet a pudingporokkal, cukorral csomómentesre keverjük, sűrű krémmé főzzük és kihűtjük. A kihűlt pudingos krémhez keverjük a mogyorókrémet és a vajjal kihabosítjuk. A kihűlt süteményre kenjük, szépen elsimítjuk.

A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, csomómentesre keverjük és a krémre csurgatjuk. A tálcát jól megrázogatjuk, hogy szép sima legyen a süteményen a bevonat. Kókuszreszelékkel meghintjük és hűtőbe tesszük.

Pár óra múlva tetszés szerint felszeleteljük, úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!