Csokis kókuszgolyó torta

Csokis kókuszgolyó torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a kókuszgolyóhoz:
  • 25 dkg krémtúró
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • a tésztához:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg rizsliszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál kefir
  • a tetejére:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • 25 dkg krémtúró
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg rizsliszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál kefir
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 dl habtejszín

Elkészítés:

A kókuszgolyók hozzávalóit jól összedolgozzuk. (A massza jól formázható legyen, ha nem elég kemény, még kevés kókuszt keverünk bele.) Amikor a massza készen van, vizes kézzel golyókat formálunk belőle, fóliával bélelt tányérra tesszük és a hűtőben pihentetjük, amíg a tésztát megcsináljuk.

A csokoládét és a vajat felolvasztjuk. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd beledolgozzuk a kefirt. A langyosra hűtött csokoládét a tojással összekeverjük. A lisztet, a keményítőt és a sütőport a masszába keverjük.

A kókuszgolyókat sütőpapírral bélelt, lekapcsolható oldalú (24 cm-es) formába tesszük, egymástól kisebb távolságra. A tésztát ráöntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 35 perc alatt megsütjük.

Amikor megsült, hagyjuk picit hűlni, közben a csokoládét felolvasztjuk és belekeverjük a NEM felvert tejszínt. A tészta tetejét bevonjuk a csokoládéval, amikor már majdnem megkeményedett, megszórhatjuk kókuszreszelékkel.

Lehűtve szeleteljük. Nagyon finom, és könnyen elkészíthető!

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!