Csokis habos kocka

Csokis habos kocka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 10 dkg olvasztott langyos vaj
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 2-3 kanál holland kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2,5 dl tej
  • 3 egész tojás
  • 5 dkg vágott dió
  • a krém hozzávalói
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 5 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • a krém tetejére
  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg olvasztott langyos vaj
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 2-3 kanál holland kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2,5 dl tej
  • 3 egész tojás
  • 5 dkg vágott dió
  • a krém hozzávalói
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 5 dl tej
  • 3 db tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • a krém tetejére
  • 3 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor

Elkészítés:

A tésztához a cukrot, tojást géppel habosra keverjük. Amikor már jó habos hozzáadjuk lassan az olvasztott vajat, ezzel is kicsit még habosítjuk. Ezután megállítjuk a gépet, és hozzáadjuk a tejet, a sütőporos kakaós lisztet, és az apróra vagdalt dióbelet. Összekeverjük, és sütőpapíros tepsibe öntjük, aminek a mérete 24x22 cm-es. Szépen elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

Amíg sül, elkészítjük a krémet. A pudingot a szokásos eljárással felfőzzük és kihűtjük. A porcukrot a margarinnal kihabosítjuk. Amikor a puding már nem meleg, a két krémet összekeverjük.

A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük. Amikor a tészta kihűlt lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rákenjük a krémet. A krém tetejére kerül a felvert tojáshab, majd olvasztott csokoládéval díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Domján Mária küldte be. Köszönjük!