Csokis habcsóktorta

Csokis habcsóktorta
Elkészítési idő
5,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a habcsóklapokhoz:
  • 5 tojásfehérje
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1 teáskanál 10%-os ecet
  • a csokikrémhez:
  • 10 dkg lágy vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 12 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2,5 dl tejszín
  • a tetejére:
  • gyümölcs
  • csoki díszek
  • 5 db tojásfehérje
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1 teáskanál 10%-os ecet
  • 10 dkg lágy vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 12 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2,5 dl tejszín
  • gyümölcs
  • csoki díszek

Elkészítés:

A tojásfehérjéket robotgéppel fehéredésig verjük, ezt követően fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot. Amikor már keményedik, hozzáöntjük az ecetet és még 2-3 percig keverjük.

A habból egy sütőpapírral fedett tepsire 2 egyforma körlapot formázunk, a maradék tojáshabot habzsákba tesszük, és habcsókokat nyomunk a körlapok mellé. 110 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és légkeverés üzemmódban 1 órát sütjük.

A megszáradt habcsókokat kivesszük, tálra tesszük, a lapokat pedig visszatolva még 30 percet sütjük-szárítjuk, majd a sütőből kivéve hűlni hagyjuk.

A lágy vajat, porcukrot, kakaóport és 4 evőkanál tejszínt elektromos habverővel alaposan összedolgozzuk, majd folyamatos keverés mellett apránként hozzáöntjük a hideg tejszínt, és kb. 3-4 perc alatt könnyű és habos krémmé verjük, mellyel a lapokat megkenjük.

Megjegyzés:

A receptet Dominika küldte be. Köszönjük!