Csokis-gesztenyés krémes

Csokis-gesztenyés krémes
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a lapokhoz:
  • 12 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 12 dkg vaj
  • 2 evőkanál tortadara
  • a krémhez:
  • 6 dl tej
  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg gesztenye massza
  • 20 ml rumaroma
  • 20 dkg vaj
  • 1,5 dl Meggle cukrászhab
  • a mázhoz:
  • 75 ml víz
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 ml rumaroma
  • a tetejére:
  • 1,5 dl habtejszín
  • 12 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 12 dkg vaj
  • 2 evőkanál tortadara
  • 6 dl tej
  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg gesztenye massza
  • 20 ml rumaroma
  • 20 dkg vaj
  • 1,5 dl Meggle cukrászhab
  • 75 ml víz
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 ml rumaroma
  • 1,5 dl habtejszín

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral 8-10 perc alatt elektromos habverővel habosra keverjük. A csokoládét és a vajat felolvasztjuk, majd azzal is tovább keverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük és kisebb adagokban hozzá forgatjuk. A tészta egyharmadába belekeverjük a tortadarát.

Egy 23×34 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. A tortadarás masszát szépen bele kanalazzuk, majd elsimítjuk. Nagyon vékony réteg lesz, de sütés közben megnő. 180 fokra melegített sütőben 8-10 perc alatt kisült.

A megmaradt csokis masszát elfelezzük és egyenként 1-1 lapot sütünk belőle.
Mindhárom tésztalapot kihűtjük.

A krémhez a pudingporokat a cukorral, tejjel simára keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük. A vajjal kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a gesztenye masszát és a rumaromát. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a krémhez kisebb adagokban hozzákeverjük.

A lapokat a krémmel betöltjük.

A csokimázhoz a cukrot a kakaóporral, vízzel felforraljuk, még melegen a vajat is hozzá keverjük. Sűrűre főzzük, rumaromával ízesítjük és bevonjuk vele a süteményt.

A tejszínt kemény habbá verjük, és habzsákba töltve kis habrózsákat nyomunk egy-egy kocka közepére.

Szeletelés előtt 4-5 órát pihentessük a süteményt hűtőben a hűtőben.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!