Csokis-fűszeres panna cotta

Csokis-fűszeres panna cotta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 6 g zselatin
  • 15 dkg fehércsoki
  • 4 dkg cukor
  • vanília (vaníliarúd kikapart magjai vagy pici vanília aroma)
  • *
  • a csokiöntethez:
  • 1,7 dl tejszín
  • 15 dkg étcsoki
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 1 kiskanál őrölt gyömbér
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 5 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 6 g zselatin
  • 15 dkg fehércsoki
  • 4 dkg cukor
  • vanília
  • 1,7 dl tejszín
  • 15 dkg étcsoki
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 1 kiskanál őrölt gyömbér
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A tejszínt 1,5 dl tejjel összemelegítjük. A maradék tejben elkeverjük a zselatint. A fehércsokit beletördeljük a melegedő tejszín és tej keverékébe, és hagyjuk, hogy felolvadjon.

Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, majd megmelegítjük a zselatinos tejet, és ezt is a tejszínes részhez keverjük.

A fehércsokis krémet 4-5 pohárba adagoljuk és hűtőbe rakjuk 4-5 órára, amíg megdermed.

Amikor már megdermedt a fehér rész, a felső réteghez a tejszínt felmelegítjük, ráöntjük az apróra tört csokira és a fűszerekre. Amikor megolvadtak a csokidarabok, elkeverjük az öntetet, és rákanalazzuk a pannacották tetejére. Visszarakjuk kb. 1 órára a hűtőbe, majd tálaláskor csokireszelékkel, csokiforgáccsal, mandulaszeletekkel díszítjük.

Nagyon ízletes és mutatós desszert.

Megjegyzés:

A receptet Horváth Eszter küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti