Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7 dkg vaj
  • 10 dkg főzőcsokoládé
  • pici só
  • A krémhez:
  • 25 dkg sovány túró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 cl rum
  • 1 csomag zselatin
  • 4 dl tejszín
  • 25 dkg földieper
  • vaj
  • liszt
  • 5 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7 dkg vaj
  • 10 dkg főzőcsokoládé
  • pici
  • 25 dkg sovány túró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 cl rum
  • 1 csomag zselatin
  • 4 dl tejszín
  • 25 dkg földieper
  • vaj
  • liszt

Csokis-epres túrótorta

Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A tojássárgákat habosra keverjük a cukor egy részével, a vaníliás cukorral, kevés sóval. A vajat és a csokoládét külön vízfürdő felett felolvasztjuk.

A tojásfehérjékből kemény habot verünk, beletesszük a maradék cukrot, belekeverjük a cukros sárgáját, a lisztet, a vajat és csokoládét.

A masszát sütőformába öntjük, és 180 C-fokos hőmérsékleten 45 perc alatt a sütőben készre sütjük. Ha kihűlt, kivesszük a formából, és 3 egyenlő lapra vágjuk.

A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót simára keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a rummal, a citromlével és a kemény habbá vert tejszínnel. A beáztatott zselatint kevés forró vízben feloldva a túrókrémhez keverjük.

Az egyik piskótalapot visszatesszük a tiszta tortaformába. A krém felét a piskótalapra kenjük, megrakjuk az előre megtisztított, megmosott és negyedekbe vágott eperrel, majd beborítjuk a következő piskótalappal, és megismételjük a műveletet. A tetejére rakott piskótalapra tejszínt kenünk, és eperdarabokkal gazdagon díszítjük.