Csokis-epres "gofritorta"

Csokis-epres "gofritorta"

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj + a sütőhöz
  • 15 dkg liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej
  • 2 tojásfehérje
  • *

a töltelékhez:

  • 60 dkg eper
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tésztához a vajat megolvasztjuk, félretesszük. Nagy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a kakaót és a sütőport. Hozzáadjuk a tej felét, az olvasztott vajat, simára keverjük, majd a maradék tejjel összedolgozzuk.

A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztához forgatjuk. A tésztát 30 percen belül használjuk fel! Kivajazott gofrisütőben kb. 3 perc alatt megsütjük.

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, majd a szárakat eltávolítjuk, a gyümölcsöket felaprítjuk. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a tejszínhabbal. A gofrik felét a krémmel megkenjük, az eperrel megszórjuk, majd újabb réteg gofri, krém, és eper következik. Frissen kínáljuk.

Hasonló receptek