Csokis diós szőlős pite

Csokis diós szőlős pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál kakaó (keserű)
  • 2 evőkanál darált di
  • 4, evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • fél csomag ütőpor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 22-25 szem fehér nagy szemű szőlő
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál kakaó (keserű)
  • 2 evőkanál darált di
  • 4, evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • fél csomsg sütőpor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 22-25 szem fehér nagy szemű szőlő

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd ha már felhabosodott, apránként hozzáadjuk a 2 evőkanál cukrot.

A tojássárgájához hozzáadjuk a 2 evőkanál barna cukrot és a vizet, majd fehéredésig keverjük. Ezután beleszórjuk a sütőporos lisztet, a kakaóport, a darált diót, összekeverjük, végezetül belecsurgatjuk az olvasztott vajat és ezzel is elkeverjük. A kemény habbá felvert tojásfehérjéből egy keveset kiveszünk, fellazítjuk vele a tésztát, majd a többi habot apránként beleforgatjuk.

Veszünk egy 24 cm pite formát, kikenjük vajjal, kilisztezzük, beleöntjük a pite tésztát és a tetejét kirakjuk szőlővel. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre. Ha megsült a szőlős pite hagyjuk langyosra hűlni, mert így könnyebb felszeletelni.

Porcukorral megszórjuk a tetejét.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!