Csokis-diós paleo szelet

Csokis-diós paleo szelet
Elkészítési idő
3,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 dkg dió
  • 6 evőkanál eritrit
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál mandulaliszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • dióbél (opcionális)
  • 10 dkg dió
  • 6 evőkanál eritrit
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál mandulaliszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • dióbél

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, közben folyamatosan adagolva hozzá az eritritet, majd egyesével a tojássárgákat.

A mandulalisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóporral, a darált dióval, és óvatosan a masszához forgatjuk, nehogy összetörjön a hab.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 25 perc alatt megsütjük, majd tűpróbával teszteljük. (Ha beleszúrunk egy kést, és nem marad rajta massza, ki is vehetjük a sütőből.)

Vízgőz felett megolvasztjuk a nagyon jó minőségű étcsokit, és vastagon a sütire kenjük. Végül dióval díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti