Csokis-cseresznyés banánkenyér

Csokis-cseresznyés banánkenyér

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • kb. 10 szelethez:
  • 2 nagy érett banán
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál puha vaj
  • 1 dl joghurt
  • 4 evőkanál barnacukor
  • 1 teáskanál vaníliapaszta
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • *
  • a töltelékhez:
  • 25 dkg cseresznye (kimagozva)
  • 2 evőkanál liszt
  • 15 dkg csokireszelék

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Egy hosszúkás, kb. 30 cm-es tégla formát kibélelünk sütőpapírral, vagy kikenjük vajjal.

A banánt meghámozzuk, villával péppé törjük, hozzáadjuk a tojást, a vajat, a joghurtot, a cukrot, a vaníliát, és robotgéppel simára keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, majd beledolgozzuk a banános keverékbe.

A cseresznyét összeforgatjuk a liszttel és a csokival, majd a tésztához adjuk, és a formába öntjük. A sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e, ha szükséges, sütjük még néhány percet. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk és szeletelhetjük.

Fotó: Ringier/Recepttár

Neked ajánljuk