Csokis babtorta

Csokis babtorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 5 dkg csokoládé
  • 4 db tojás
  • 30 dkg szárazbab
  • 15 dkg cukor
  • 2 kanál zsemlemorzsa
  • A krémhez:
  • 25 dkg vaj
  • cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • A tetejére:
  • 2 csomag tejszínhabpor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 5 dkg csokoládé
  • 4 db tojás
  • 30 dkg szárazbab
  • 15 dkg cukor
  • 2 kanál zsemlemorzsa
  • 25 dkg vaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 csomag tejszínhabpor
  • 3 dl tej

Elkészítés:



Forrázzuk le a babot előző este!
Amikor ráncos lesz, húzzuk le a héját, majd tegyük fel főni!
Törjük össze!

A következő nap keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral!
Adjuk hozzá a sütőport, a vaníliás cukrot, a babot, a lereszelt csokit, fél citrom levét, fél citrom héját, a morzsát és a tojásfehérjék felvert habját!

Öntsük kikent és kilisztezett tepsibe a tésztát!
Süssük meg közepes lángon!
Vágjuk 3 részre!

Keverjük habosra a krém hozzávalóit!
Töltsük meg a lapokat úgy, hogy maradjon krém a torta bevonására is!
Díszítsük a tetejét a tejszínhabporból és a tejből felvert tejszínnel!