Elkészítés:
A lisztet, a sütőport és a porcukrot összekeverjük, elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű vajat, majd hozzáadjuk a tojást. Alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát kézzel egy 28 cm átmérőjű pite formában elegyengetjük úgy, hogy az oldalára is jusson. 1 órára a hűtőben tesszük pihenni.
Amíg a tészta pihen, a pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel. Közepes lángon készre főzzük, majd alaposan lehűtjük. Hűlés közben kevergetjük, hogy ne bőrösödjön meg.
Ha a puding teljesen kihűlt, ráöntjük a tésztára és 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megjegyzés:
A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
vegetáriánus
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
pofonegyszerű
,
több, mint másfél óra
,
csokis
,
pite
,
sütemény