Csokipudingos pite

Csokipudingos pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 300 g finomliszt
  • 200 g vaj (szobahőmérsékletű)
  • 100 g porcukor
  • 10 g sütőpor
  • 1 db tojás
  • *
  • a töltelékhez:
  • 500 ml tej
  • 2 púpozott evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag csokis pudingpor
  • 300 g finomliszt
  • 200 g vaj (szobahőmérsékletű)
  • 100 g porcukor
  • 10 g sütőpor
  • 1 db tojás
  • *
  • 500 ml tej
  • 2 púpozott evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag csokis pudingpor

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport és a porcukrot összekeverjük, elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű vajat, majd hozzáadjuk a tojást. Alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát kézzel egy 28 cm átmérőjű pite formában elegyengetjük úgy, hogy az oldalára is jusson. 1 órára a hűtőben tesszük pihenni.

Amíg a tészta pihen, a pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel. Közepes lángon készre főzzük, majd alaposan lehűtjük. Hűlés közben kevergetjük, hogy ne bőrösödjön meg.

Ha a puding teljesen kihűlt, ráöntjük a tésztára és 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti