Csokipudingos piskóta

Csokipudingos piskóta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag szalalkáli
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

  • 1,2 l tej
  • 6 db tojás
  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg kristálycukor
  • 3 csomag csokis pudingpor

A tetejére:

  • vaníliás porcukor

Elkészítés:

Elkészítés: A szalalkálit az 1 dl tejben oldjuk fel, és a tészta többi alapanyagával együtt gyúrjuk össze. Majd 4 egyforma cipót formáljunk belőle. Sűrűn lisztezve nyújtsuk ki, és sütőpapíron a tepsi hátulján vagy sütőlemezen előmelegített sütőben 160 fokon kb. 10 perc alatt süssük készre.

A krémhez a tojásokat válasszuk szét, a fehérjét kevés cukorral verjük kemény habbá. A sárgáját keverjük ki a cukorral és a pudingporral, lassan öntsük hozzá a tejet és a felolvasztott vajat. Tegyük fel főni. Állandóan kevergetve sűrítsük be, majd óvatosan dolgozzuk bele a tojáshabot.

Még melegen kenjük meg a lapokat a krémmel. Ha kihűlt, másnapig tároljuk hűtőben.

Felvágni csak másnap szabad, mert a tészta frissen törik!! Vaníliás porcukorral hintsük meg a tetejét.

Neked ajánljuk